Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Legjelentősebb magyar sportesemények

Overdose nyolc hosszal nyert....

A gazdája meg 8 hónapot kapott...


2009. április 19., vasárnap 19:05

Kép


Végig vezetve, a várakozásoknak megfelelően óriási fölénnyel nyerte a Kincsem Parkban rendezett galoppversenyt Overdose, a 12. futama után is veretlen magyar csodaló.
hirdetés


Az ezerméteres, egyenes OTP Hungária Nagydíjnak 8 indulója volt. Overdose a rajtgépből elsőnek jött el, végig vezetett. Lovasa, a világ legjobb zsokéjának tartott Christophe Soumillon féltávnál hátranézett, nem lovagolta ki teljesen Overdose-t, kiengedett.

A versenyt nyolc hosszal nyerték, 2. helyen Spinning Crystal, a harmadikon National Nice érkezett. A hétmilliós összdíjból a győztes négyéves pej mén tulajdonosáé 3,8 millió (ebből 10 százalék jár a lovasnak, ugyanannyi a trénernek), a második 1,32 milliót, a harmadik 980 ezret nyert.Overdose 52,6 mp. alatt futotta le az ezer métert, megdöntötte saját, 58 másodperces pályacsúcsát. A helyszínen 16 millió Ft feletti értékben kötöttek fogadásokat a versenyre.

"Hatvan százalékos állapotban volt a ló, és ennek hetven százalékát lovagolta ki - mondta Soumillon. - Nem volt taktika, hogy a verseny elején utazzunk a mezőnnyel. Egyszerűen nem szabad teljesen kifuttatni, hiszen nem ez a főversenye."


A belga születésű, de francia színekben szereplő Soumillon elárulta, idegesebb lónak gondolta Overdose-t, amely szerinte "olyan nagy Championná válhat, mint amilyenre az ország vágyik". "Nagyon élveztem a versenyt, ez azt hiszem, látszott is rajtam. Overdose-zal olyan sebességet akarok elérni, amilyet ember még nem ért el lovon. Szeretném megköszönni azt a meleg fogadtatást, amivel a magyar lósport kedvelői köszöntöttek, ez rendkívül jólesett".

Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa elmondta, hogy az ascoti versenyekre kell bombaformába hozni a lovat, ez még akkor is igaz, ha következő, felkészülésre szánt, már angliai versenyén olyan összdíjazás lesz, amiért még sosem indult.

Overdose harmadszor és valószínűleg utoljára futott Magyarországon, a Kincsem Parkban több mint tízezer néző volt. A ló május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négyszer fut.

 

 

FÉRFI VB. Mínusz hatgólos hátrányból támadt fel a délkeleti szomszéd ellen a magyar válogatott

Mesés románverés az eszéki arénában

Létrehozva: 2009. január 18. 16:40

Gyöngyösi Balázs és Kovács Attila (fotó) jelenti Eszékről

  

Kép

A magyar férfi kézilabda-válogatott fantasztikus hőstettet hajtott végre vasárnap este Eszéken: hatgólos hátrányból felállva, rendkívül koncentrált hajrával három találattal megverte a román nemzeti csapatot. A szkeptikusok is meggyőződhettek arról, hogy Hajdu János csapatának igenis van tartása. Együttesünk két forduló után pontveszteség nélkül áll az A csoportban, hétfőn Szlovákia lesz az újabb ellenfél. 

 

 

Olimpia

Kép

Van már aranyérmünk? 

 

Végre ARANY!!! A kajak-kenusokban még lehet bízni!

Kép

Gratulálunk Vajda Attila!

 

További aranyosaink:

 Kép

 

 

Kép

 

Kitálal a díler: minden sportoló doppingol

 

 

Minden élsportoló doppingol - állítja Angel Heredia, a sztárok doppingdílere a Der Spiegelnek adott interjújában. Hozzáteszi: 20, jelenleg is kimutathatatlan doppingszere van. Olyan sztárokat látott el szerekkel, mint Marion Jones, Maurice Greene és Raymond Stewart. A beszélgetés részleteit a Zóna internetes portál közölte magyar nyelven.

 

 

Angel Hereida két éven át bujkált álnéven Texasban, de aztán az FBI megtalálta. A bizonyítékok hatására megtört, és beszélni kezdett. Kiegyezett a hatóságokkal, és vállalta, hogy mindent elmond. A mexikói Angel Herediával, a sztárok 33 éves doppingdílerével a Der Spiegel című német hetilap készített interjút, ebbűl közöl részleteket magyarul a Zóna című internetes oldal.

Angel Heredia azt mondja: mindenki doppingol, a különbség csak annyi, hogy a szegények egyszerű szteroidokat vesznek, és reménykednek, hogy nem ellenőrzik őket, míg a sztárok százezer dollárt fizetnek egy-egy kimutathatatlan, speciálisan számukra kifejlesztett doppingszerért.

A doppingdíler hozzáteszi: az atlétika, az úszás, a sífutás, a kerékpár menthetetlen, de mára minden más sportágban elterjedt a doppinszerek használata. Még az íjászok is szednek nyugtatókat, hogy a karjuk ne remegjen - mondja állítása alátámasztására.

Angel Hereida tehetséges mexikói diszkoszvetőként indult, majd idővel a doppinghoz nyúlt. Azt mondja azért, mert mindenki más ezt tette, így eredményeket csak a szerek használatával lehetett produkálni.

Egyre tájékozottabb lett az egyes szerek hatását illetően, és később saját maga kezdte módosítani a doppingszerek molekulaszerkezetét úgy, hogy azok kimutathatatlanná váljanak. Húszféle, ma is kimutathatatlan doppingszere van - állítja.

Mindig több dolgot kombinált. Megbeszélte a sportolóval és az edzővel a kívánt célokat, majd kifejlesztette a leghatékonyabb szert.

Volt például egy Actovison nevű szere, amelyik a vérellátást javította - nem kimutatható. Ehhez jöttek a növekedési faktorok: az IGF-1 és IGF-2, valamint az EPO, ami megnöveli a vörös vértestek számát és így az oxigéntranszportot - minden sportoló számára ez a kulcs. A sportoló gyorsan akar regenerálódni, a terhelés szintjét magasan szeretné tartani, állandó teljesítményt akar nyújtani.

Angel Hereida hozzáteszi: bár divatos az EPO, de vas nélkül csak fele olyan hatékony. Vannak olyan oxigénhordozók, amelyek felturbózzák, egyik szerét EPO-sokszorosítónak nevezi, s ha beinjekciózza, megtízszerezi az EPO hatását.

Emellett számos más szerrel kereskedett. Vannak tabletták a vesének, amelyek a szteroidok maradványait blokkolják: ha a sportolók vizeletmintát adnak, ezek a maradványok nem választódnak ki, így a tesztjük negatív marad.

Vagy létezik egy enzim, amely lassan fal fel fehérjéket. Az EPO proteinstruktúrákból áll, így aztán ez az enzim gondoskodik arról, hogy egy versenyző B próbája egészen más eredményeket mutasson, mint az A próba.

Aztán akadnak anyagok, amelyeket pár órával a verseny előtt kell bevenni, és megakadályozza az izmok elsavasodását.

Mindezért csinos honorárium járt: sportolónként évi 15-20 ezer dollár, egy-egy kiemelkedő verseny után 40 ezer dolláros bónusz. Ha valaki az éves keresetére kíváncsi, szorozza meg ezeket az összegeket 16-18 eredményes sportolóval. Nem kérdés: a dopping jó üzletnek bizonyult.

Közben az interjúban név szerint is mesél sztársportolókról, felsorolja, melyikük számára miből állította össze a leghatékonyabb szert. Azt állítja: bizonyítékai is vannak, mégpedig banki átutalások.

Emellett a doppingdíler az EPO, az IGF és a tesztoszteron engedélyezése mellett érvel: azt mondja, mivel ezeket a szervezet maga is előállítja, pusztán esélyegyenlőséget teremt, ha ezek mindenki számára